FNs atomvåpenforbud

10 handlingsalternativer

2016 har vært et banebrytende år for ICAN. Den 27. oktober vedtok FN å starte forhandlinger om et forbud mot atomvåpen i 2017. Vi står foran en unik historisk mulighet og trenger så mange som mulig med på laget for å lykkes. Her er ti forslag til hva du kan gjøre for å bidra. 

Listen inneholder handlingsalternativer rettet mot arbeidet her i Norge og det som skjer på et internasjonalt nivå. Det sier seg selv at internasjonalt samarbeid er viktig for å få på plass et forbud mot atomvåpen. Samtidig er det avgjørende å jobbe opp mot myndighetene på nasjonalt nivå. I Nederland har sivilsamfunnet klart å få regjeringen til å si at de vil delta i forhandlingene. Vi må prøve å få til det samme i Norge. Dersom noen NATO-land går foran, kan det føre til at flere følge etter. 

 

  1. Bli ICAN-venn og få tilsendt internasjonale nyhetsoppdateringer og handlingsalternativer på epost.
  2. Få nyhetsbrev fra ICAN Norge og hold deg oppdatert på arbeidet for å få Norge til å delta i forhandlingene.
  3. Bli medlem av Nei til atomvåpen som har forbud mot atomvåpen som sin hovedprioritering. 
  4. Les denne nettsaken og få oversikt over (det vi hittil vet om) hva som vil skje med forhandlingene i 2017.
  5. Skriv leserbrev med en oppfordring til Børge Brende om å delta i forhandlingene.
  6. Kontakt din stortingsrepresentant og argumenter for hvorfor det er viktig at Norge deltar på forhandlingene.
  7. Følg med på første forhandlingsrunde 27-31 mars gjennom Facebook, Twitter og nyhetsbrev. Spre informasjonen videre på sosiale medier.
  8. Gi en pengegave til ICAN. Vi er helt avhengige av økonomisk støtte for å opprettholde arbeidet.
  9. Les bakgrunnstoff om forbud mot atomvåpen. Det her utgitt en rekke artikler og større publikasjoner med argumenter for et forbud mot atomvåpen og analyser av hvilken effekt et forbud kan ha. 
  10. Har du en idé om hva vi kan gjøre for å få Norge med på forhandlingene og/eller styrke det internasjonale samarbeidet for et atomvåpenforbud? Eller ønsker du å bidra med din kompetanse for å styrke ICANs arbeid? Send en mail til [email protected].