Dette kan du gjøre

For å oppnå en verden fri for atomvåpen, må du og jeg engasjere oss.

ICAN Norge har ikke individuelle medlemmer. Det er likevel mye du kan gjøre både som individ og gruppe for en verden fri for atomvåpen og for at Norge skal signere FNs atomvåpenforbud.

Løft saken der du er aktiv

Visste du at Norge er blant et mindretall i FN som IKKE har signert FNs forbud mot atomvåpen? Ikke la det forbli en hemmelighet! Ved å vise at vi er mange som bryr oss presser vi politikerne til å ta stilling.

Bruk av atomvåpen vil ramme oss alle. Er du aktiv i en fagforening, i et parti, i et religiøst samfunn eller i en organisasjon? Løft saken internt, foreslå uttalelser til støtte for et forbud på landsmøter og få organisasjonen med som partner i ICAN Norge.

Snakk med venner, skriv leserinnlegg, lik og del det andre legger ut om atomvåpenforbudet på sosiale medier. Sammen kan vi skape nok oppmerksomhet til at regjeringen må høre på det store flertallet av befolkningen som ønsker at Norge skal signere atomvåpenforbudet.

Vi hjelper gjerne med å skrive uttalelser, leserinnlegg, dele fakta og argumenter, lage delebilder til sosiale medier, osv.

Snakk med dine folkevalgte, både nasjonale og lokale politikere

For at våre folkevalgte skal prioritere å jobbe for et forbud mot atomvåpen, må vi vise dem at dette er noe det norske folk bryr seg om. Snakk med din lokalpolitiker eller ditt fylkets representanter på Stortinget. Send en mail, et postkort, ta en telefon eller be om et møte.

Vi hjelper gjerne med materiell, formulering av mail og annet dersom du ønsker.

Få din kommune med i ICAN Cities Appeal

Atomvåpen setter oss i fare. Nå tar byer og kommuner vår trygghet på alvor og oppfordrer regjeringen til å bli en del av FNs atomvåpenforbud.

Vi har allerede en del byer og kommuner med på laget, og vi trenger flere! Les mer om hvordan du kan løfte ICAN Cities Appeal i din by eller kommune.

Meld deg inn i en av våre partnerorganisasjoner

ICAN Norge har rundt 60 partnere i Norge. Vi får til mer når vi står sammen enn alene. Bli med i en organisasjon som jobber for en verden fri for atomvåpen og for at Norge skal signere FNs atomvåpenforbud.

Motta flere tips til hvordan du kan engasjere deg i arbeidet mot atomvåpen

Har du spørsmål eller trenger tips? Ta kontakt.