ICAN Norge

Stjernejournalist Eric Schlosser til Oslo

Den amerikanske forfatteren, filmskaperen og gravejournalisten Eric Schlosser har blitt verdenskjent gjennom bøker som Fast Food Nation, Reefer Madness og Chew on This.  I hans nyeste bok,  Command and Control:  Nuclear Weapons, the Damascus Accident, and the Illusion of Safety, avslører han hvordan sikkerhetssystemet rundt USAs atomvåpen er fullt av hull.

I anledning Schlossers kommende norgesvisitt,  inviterer ICAN og Nei til Atomvåpen til åpent møte i Festsalen på Håndverkeren, tirsdag 25. mars kl 1900.  Schlosser er kjent som en fabelaktig foredragsholder, og vil nå fortelle om arbeidet med boka og de graverende funnene han har gjort. Arrangementet er gratis og åpent for alle. Du kan lese mer og melde deg på via facebook her. Velkommen!

Schlosser dokumenterer hvor ufattelig nær USA har vært større og mindre atomvåpenulykker. Trodde du Dr. Strangelove bare var fjas? Eric Schlosser viser hvordan den sprø satirefilmen tar 1960-tallets atomvåpensystem på alvor

 

Strålende kritikker

Eric Schlosser brukte 6 år på å intervjue nøkkelpersoner i det amerikanske forsvarsmiljøet, og undersøke tidligere nestenulykker. Command and Control demonstrerer at den mest aktuelle og nærværende trusselen fra atomvåpen ikke er et altutslettende ragnarokk, men at risikoen for en ulykke, misforståelser eller uhell er en del av våpensystemets natur. Selv i USA, verdens våpenstormakt, er det bare tilfeldigheter som til nå har avverget katastrofen. Funnene i boken blir oppfattet som så presise og solide at flere sentrale aktører i det militær-industrielle kompleks i USA har gitt boken en varm velkomst.

Verdenspressen har også møtt boken med strålende kritikker og stående applaus:

“Excellent… hair-raising… Command and Control is how nonfiction should be written” – The New Yorker.

“Schlosser’s disquieting but riveting book looks at every aspect of nuclear risk" – The NY Times

“It is the more horrific for being so incontrovertibly right and so damnably readable.” – Financial Times

“...a masterclass in itself as to how this sort of investigative work is done.” – The Guardian

Schlosser - sønn av NBC-sjefen Herbert Schlosser og gift med Robert Redfords datter - har for øvrig en mangfoldig karriere som frilanser for the Guardian, dramatiker og filmprodusent - han var blant annet medprodusent på Oscar-vinneren There Will Be Blood. Mest kjent er han som gravejournalist i boken Fast Food Nation, som avdekker matindustriens metoder. Schlosser har også skrevet boken Reefer Madness om illegal innvandring til California, avkriminalisering av hasj og pornografiens historie.