ICAN Norge

Nuclear Abolition Day markert over hele verden

Fredag 26. september ble FN-dagen for total eliminering av atomvåpen markert for aller første gang. ICAN har tidligere markert Nuclear Abolition Day, men i år har det endelig blitt en offisiell FN-dag!

I have #thecourageto ban nuclear weapons

ICAN markerte dagen over hele verden med slagordet "I have #thecourageto ban nuclear weapons". Det har blitt meldt om markeringer i Tyskland, Nederland, Italia, Frankrike, Sverige, Storbritannia, Hellas, Nigeria, Sør-Afrika, Filippinene, Indonesia, Australia, Togo, Israel og Bahrain. Sjekk ut ICAN-videoen laget i anledning dagen her.

Nuclear Abolition Day i Norge

I Norge ble Nuclear Abolition Day omtalt på morgennyhetene og i denne nettsaken på NRK. Kirsten Osen, professor i medisin og medlem av Norske leger mot atomvåpen, ble intervjuet på NRK radio.

ICAN og Nei til Atomvåpen aksjonerte på Yongstorget hvor vi oppfordret folk på gata til å bli tatt bilde av med skiltet "I have #thecourageto ban nuclear weapons". Bildekampanjen går over hele verden og skal vare fram til ICAN Civil Society Forum i Wien 6.-7. desember. Se bilder fra Oslo og resten av verden her.

Stortingsrepresentanter for et forbud

Tre stortingsrepresentanter stilte opp på bilder i anledning Nuclear Abolition Day. Henrik Asheim fra Høyre, Sveinung Rotevatn fra Venstre og Stine Renate Håheim fra Arbeiderpartiet. Dette er en liten illustrasjon av den brede støtten til et forbud mot atomvåpen som er på Stortinget.

Delta i bildekampanjen du også! Følg bruksanvisningen på bildet under.