ICAN Norge

Konsert om Hiroshima og Nagasaki

Søndag 3. mars  kl. 19:00 er det duket for urframføring av verket "Will this moment ever let go?" av komponist Magnar Åm. Konserten tar plass i Rådhushallen i Oslo. Bildet er av harpist Ellen Sejersted Bødtker, en av musikerne i ensembelet.

Inspirert av animasjonsfilm
Verket tar utgangspunkt i PicaDon, en animasjonsfilm av Renzo og Sayoko Kinoshita om atombomben over Hiroshima 6. august 1945. Åm har ønsket å rette fokus mot det verdensomspennende fredsarbeidet, og arbeidet mot atomvåpen, som har vokst frem i kjølvannet av de utslettende hendelsene i Hiroshima og Nagasaki.

Jan Erik Vold leser egne dikt 
Det tekstlige grunnlaget er "Deleatur" og "Hugge i luft" av Jan Erik Vold, fra diktsamlingen ”Sorgen. Sangen. Veien.” Vold resiterer egen tekst under konserten, og diktene vil fremføres på like mange språk som det er sangere i forestillingen. Åm utdyper: "Dikta set komposisjonen inn i eit allmennmenneskeleg lys, og gjer at verket kan knyte assosiasjonar til nærare traume, både hendingar som har gått inn på oss som samfunn og hendingar som einskilde individ har opplevd."

Internasjonale musikere og dansere
Fremførelsen vil forene musikere, sangere og dansere fra fire verdenshjørner, USA i vest, Japan i øst, Norge og Danmark i nord og Australia i sør. Åm benytter seg av instrumenter som harpe, akkordeon, oud, basouka, mongolsk tostrengscello, strupesang og theremin.

Gratis inngang
ICAN setter stor pris på at Magnar Åm og de andre arrangørene ønsket å legge urframføringen til ICAN Civil Society Forum. I tillegg er konserten en del av Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestivals program. Gratis inngang.

  • Er du deltaker på ICAN Civil Society Forum: Møt opp mellom kl. 18:00 og 18:30 og vis fram konferansepass. Dere har prioritert plass.
  • For alle andre åpner dørene kl. 18:30.
  • Har du spørsmål om konserten, kontakt Anne Marte Skaland på [email protected]