ICAN Norge

ICAN sponser tre norske deltagere til Wien

ICAN Norge utlyser tre plasser for unge norske deltagere til å delta på ICAN Civil Society Forum, statskonferansen om humanitære konsekvenser av atomvåpen og forberedende workshops i Wien. Alle utgifter dekkes.

Vienna: All inn!

ICAN Norge arrangerer forberedende workshops i Wien i dagene før ICAN Civil Society Forum. Her vil noen få utvalgte aktivister fra land i sør, i tillegg til tre deltagere fra Norge, få muligheten til å gå ekstra i dybden på temaer knyttet til atomvåpen, humanitær nedrustning, lobby- og påvirkningsarbeid, med mer.

De utvalgte deltagerne på Vienna: All inn! vil få delta på både ”preparatory workshops” 4.-5. desember og ICAN Civil Society Forum 6.-7. desember, i tillegg til selve statskonferansen på Hofborg Palace 8.-9. desember. I tillegg deltar man på 5 faglige "webinar" – nettbaserte seminar, før og etter opplegget i Wien. Det er også muligheter for noen av de samme deltagerne å delta på Tilsynskonferansen til Ikke-spredningsavtalen (NPT RevCon) i New York i april/mai 2015. Alle utgifter dekkes av ICAN Norge.

ICAN søker derfor etter tre engasjerte personer fra norske sivilsamfunnsorganisasjoner. Søkere må være mellom 18 og 30 år. Send søknad med CV til [email protected] innen 12. oktober, merk eposten med Vienna: All inn! 

For mer informasjon om alt som skjer i Wien, se under.

 

 

Den tredje statskonferansen om humanitære konsekvenser av atomvåpen avholdes i Wien 8.-9. desember. Konferansen er en oppfølging av konferansen i Oslo i mars 2013, og i Nayarit, Mexico i februar i år. Delegasjoner fra hele 146 stater, i tillegg til FN, Røde Kors og en rekke andre sivilsamfunnsorganisasjoner deltok på den forrige konferansen, og i Wien håper og tror vi at det kommer endå flere.

I dagene før konferansen, helgen 6.-7 desember, arrangeres ICAN Civil Society Forum, også i Wien. Her vil 600 mennesker fra en rekke sivilsamfunnsorganisasjoner  fra hele verden samles for å vise styrke, lære av hverandre, og for å legge press på statene for å starte prosessen for et forbud mot atomvåpen. ICANs arrangement er åpent for alle interesserte, og registreringen har åpnet. Klikk på banneret under for mer informasjon og påmelding.