ICAN Norge

ICAN fordømmer Nord-Koreas prøvesprengning

Onsdag morgen 6. januar kom meldingen om at Nord-Korea hadde gjennomført sin fjerde prøvesprengning. I følge nordkoreanske myndigheter er det snakk om en hydrogenbombe har en langt større sprengkraft enn andre atomvåpen. Eksperter tviler imidlertid på at dette er sant fordi de seismiske målingene tyder på en mindre eksplosjon enn hva man kunne vente seg av en hydrogenbombe.

ICAN Fordømmer

ICAN har publisert en internasjonal uttalelse og pressemelding som fordømmer Nord-Koreas prøvesprengning. -Eskalerende spenningen mellom atomvåpenvæpnede stater øker sannsynligheten for et nytt våpenkappløp. I motsetning til den kalde krigen, vil et våpenkappløp i dag  innebære et større antall aktører og ustabile regioner. Risikoen for bruk eller ulykke med atomvåpen er på vei oppover, sier Beatrice Fihn, leder av ICAN. Les Fihns kommentar om Nord-Koreas prøvesprenging og hvorfor vi trenger et forbud mot atomvåpen i Huffington Post.

Har du spørsmål om Nord-Koreas atomvåpen?

ICAN har laget en oversikt over ofte stilte spørsmål og svar om de nordkoreanske atomvåpnene. Les mer om historien til Nord-Koreas atomvåpen på Leger mot atomvåpens kunnskapsbase "Lær om atomvåpen".