ICAN Norge

Atomvåpenuke i mars

Etter den rekordstore konferansen i Wien i desember har vi rykket enda et steg nærmere et internasjonalt forbud mot atomvåpen. 

Ved konferansens slutt la Østerrike fram dokumentet «Austrian Pledge», hvor de slår fast at de vil arbeide for stigmatisere, forby og avskaffe atomvåpen, og oppfordrer andre land til å slutte seg til denne forpliktelsen. Siden har mer enn 40 land signert Austrian Pledge. Men hva med Norge? Vi forventer at Børge Brende tar grep og sørger for at også Norge går tydelig inn for å forby atomvåpen!

Ny nettkampanje – Hjelp oss å spre ordet!

Vi har lansert en ny nettside der du kan se et kart over hvilke land som har atomvåpen, og ikke minst ta direkte kontakt med utenriksminister Børge Brende og be om at han får ut fingeren. Gå til https://www.icannorway.no/ og sjekk ut siden!
 

Program for Atomvåpenuka 16.-22. mars

Frokostmøte 16.mars: Norge, tungtvann og atomvåpenNorsk tungtvann har etter alt å dømme havnet hos de fire atomvåpenstatene Israel, India, Storbritannia og Frankrike. Hva var det egentlig som skjedde?  Mandag 16. mars får du høre historien direkte av de som var med på å avsløre hvordan Norge gjorde verden til et farligere sted. Velkommen til Kulturhuset, frokost serveres fra 08.00. Les mer og meld deg på her.

Aksjon foran Stortinget 16. mars 10.00
På vegne av en rekke organisasjoner skal vi overlevere et brev til UD og Stortinget, der vi oppfordrer til å støtte Austrian Pledge. Klokken 10.00 møter vi en rekke politikere utenfor Stortinget, og du kan holde opp kort som symboliserer en av de ulike atomvåpenstatene. Atomvåpen er et farlig spill! Les mer her.

Lunsj-seminar på Blindern 18. marsNorsk Folkehjelp Solidaritetsungdom arrangerer lunsjseminar på Blindern onsdag 18. mars klokken 12.15. Hvorfor ruster atomvåpenstatene opp? Ta med lunsjen din, så får du gratis kaffe, te, frukt og påfyll av kunnskap på Auditorium 6, SV-bygget. Les mer her.

Førpremiere og debatt på Parkteatret 19. mars
Den nye filmen the Man Who Saved the World forteller den dramatiske historien om mannen som i 1983 reddet verden fra atomkrig, og kommer på kino senere i år. ICAN inviterer til eksklusiv førpremiere med påfølgende debatt mellom en rekke stortingspolitikere på Parkteatret torsdag 19. mars. Paneldeltagere: Liv Tørres (Generalsekretær i Norsk Folkehjelp), Sveinung Rotevatn (Venstre), Marit Nybakk (Ap), Bård Vegar Solhjell (SV), TBA.  Dørene åpner 17.30, filmen starter 18.00. Les mer og få billetter her. 

Åpent møte på Fredshuset 21.mars
Nei til Atomvåpen inviterer til åpent møte på Fredshuset lørdag 21. mars, klokken 11. Magnus Løvold frå ILPI innleder om den politiske situasjonen og forventninger fram mot Tilsynskonferansen for Ikke-spredningsavtalen i april/mai.