Stadig større støtte til FNs atomvåpenforbud

14. april 2021

Normen mot atomvåpen
blir stadig sterkere

Kjære alle ICAN-venner,

Normen mot atomvåpen blir stadig sterkere. Flere stater slutter seg til FNs atomvåpenforbud, regjeringen foreslår at selskaper som produserer leveringsplattformer for atomvåpen kastes ut av oljefondet, flere organisasjoner slutter seg til ICAN, både i Norge og internasjonalt, og flere kommuner blir med i ICAN Cities Appeal.


Nå kan det bli flertall på Stortinget for norsk tilslutning

15. til. 17. april avholder Arbeiderpartiet landsmøte. Dersom Arbeiderpartiet går inn for norsk tilslutning til FNS atomvåpenforbud blir det flertall på stortinget. Bli med i debatten i sosiale medier og vis at vi er mange som håper landsmøtet går inn for norsk tilslutning. Bruk emneknaggene: #aplm21 og #atomvåpenforbud


Flere kommuner med i ICAN Cities Appeal

Nå bor over 2 millioner mennesker i en kommune som har bedt regjeringen slutte seg til FNs atomvåpenforbud. I år har Karmøy, Haugesund, Austrheim, Midtre Gauldal og Sør-Varanger sluttet seg til det globale oppropet. Gjennom ICAN Cities Appeal kan du som innbygger bidra til en verden fri for atomvåpen. Er din kommune med?


Regjeringen foreslår å stramme inn de etiske reglene for oljefondet

Regjeringen vil at oljefondet skal trekke seg ut av selskaper som produserer leveringsplattformer som utelukkende kan benyttes for atomvåpen. Dette er et viktig steg for en mer etisk forvaltning av oljefondet og sender et tydelig signal om atomvåpen er uakseptabelt.

Takk for at du er med.

Å forby og avskaffe atomvåpen klarer vi bare sammen. Det er du, jeg og vi som skaper den verden vi vil være en del av. Sammen kan vi skape en verden fri for atomvåpen!

Tuva Widskjold, koordinator ICAN Norge