Norge må si nei til atomvåpen

23. mai 2022

Bli med på markering!

Kjære ICAN-venner,

Faren for bruk av atomvåpen øker. De siste månedene har Putin flere ganger truet med verdens verste masseødeleggelsesvåpen, det meldes om at Nord-Korea forbereder sin syvende prøvesprengning og atomvåpenstatene fortsetter å bruke milliarder på kjernefysisk opprustning.

Arbeidet for å stigmatisere og avskaffe atomvåpen er viktigere enn noensinne. I denne situasjonen velger regjeringen å kutte i støtten til organisasjoner som jobber med FNs atomvåpenforbud. Vil du bidra til at vi i ICAN Norge kan fortsette vårt arbeid, støtt oss her.

Til tross for kutt skal vi fortsette arbeidet for å stigmatisere og avskaffe atomvåpen. Vi skal bidra til å legge press på atomvåpenstatene om å inngå forhandlinger om gjensidig nedrustning. Atomvåpenstatene gjemmer seg bak sine alliertes sikkerhetsbehov. Derfor er et viktig steg på veien norsk tilslutning til FNs atomvåpenforbud. Slik vil Norge slutte å skjerme atomvåpenstatene for presset om nedrustning atomvåpenforbudet skaper. Norge må ta avstand fra atomvåpen!

Tirsdag 31. mai kl. 16:00 møtes vi på Eidsvolls plass utenfor Stortinget for å be Norge ta avstand fra atomvåpen. Bli med!

På markeringen skal vi overlevere underskrifter fra Nei til Atomvåpen og ICAN Norges opprop. Har du ikke signert? Gjør det i dag!

 

 

 

Å forby og avskaffe atomvåpen klarer vi bare sammen. Det er du, jeg og vi som skaper den verden vi vil være en del av. Sammen kan vi skape en verden fri for atomvåpen!

Tuva Widskjold, koordinator ICAN Norge