Slik kan du bidra til en verden fri for atomvåpen hjemmefra!

1. april 2020

 Bidra til en verden fri for atomvåpen hjemmefra

Kjære alle ICAN-venner, 

Vi håper du og dine er friske og trygge i disse uvanlige og vanskelige tider. Som alle andre har også ICAN, både i Norge og internasjonalt, tilpasset seg koronasituasjonen og myndighetenes tiltak. I månedens nyhetsbrev får du både tips til hvordan du kan fortsette å jobbe for en verden fri for atomvåpen fra stua, påskequiz og ikke minst oppdateringer om hva som skjer internasjonalt.   

Noe av det aller viktigste de fleste av oss kan gjøre i disse dager er å holde oss hjemme. Det betyr ikke at arbeidet for en verden fri for atomvåpen må legges på hylla. Det er mange muligheter til å bidra til å avskaffe atomvåpen også hjemmefra.

Her er 7 måter du kan bidra til en verden fri for atomvåpen hjemmefra!

Atomquiz

Påske betyr tid for quiz. Her finner du quiz-spørsmål som passer perfekt enten over frokostbordet, zoom, google hangouts eller foran grillen på terrassen. 

God atomvåpenfri påske! 

Tilsynskonferansen for Ikkespredningsavtalen er utsatt

Tilsynskonferanse for Ikkespredningsavtalen (Non-Proliferation Treaty (NPT)) foregår hvert femte år. Avtalen ansees som å være hjørnesteinen i det internasjonale nedrustningsregimet. Grunnet koronapandemien er konferansen nå utsatt. Dato er ikke bestemt, men april 2021 er satt som frist for ny gjennomføring.

 

HURRA! Ny ratifikasjon! 

20. mars ratifiserte Namibia FNs atomvåpenforbud. Med det har 36 stater ratifisert traktaten som forbyr atomvåpen, og det mangler bare 14 ratifikasjoner før forbudet trer i kraft.

 

75 år siden bombingen av Hiroshima og Nagasaki 

I år minnes hele verden ofrene for bombene over Hiroshima 6. august 1945 og Nagasaki 9. august 1945. Vi minnes ofrene og fortsetter arbeidet for at ingen noen skal måtte oppleve det innbyggerne i de to byene opplevde for 75 år siden. Vil du markere dagene på ditt hjemsted? Nei til Atomvåpen koordinerer dagen nasjonalt. Ta kontakt med prosjektleder Ada Menne på [email protected].

 

 

 

Takk for at du er med.

Det er du, jeg og vi som skaper den verden vi vil være en del av. Sammen kan vi skape en verden fri for atomvåpen! 

Ta vare på deg selv og andre!  

Tuva Widskjold, koordinator ICAN Norge