LO sier ja til FNs atomvåpenforbud

7. juni 2022

LO med historisk vedtak mot atomvåpen!

 

Kjære ICAN-venner,

Fredag 3. juni vedtok LO at de vil arbeide for at Norge signerer og ratifiserer det internasjonale forbudet mot atomvåpen.

Vi gratulerer LO med et særdeles viktig vedtak!

LO sender med dette et tydelig signal til regjeringen om at Norge må styrke innsatsen for kjernefysisk nedrustning og støtte FNs atomvåpenforbud. Vedtaket gjenspeiler folkets vilje: 4 av 5 ønsker at atomvåpen skal være forbudt.

LO vil:

  • At Norge, sammen med de andre nordiske landene, må arbeide for at NATO integrerer FN-traktaten som forbyr atomvåpen i alliansens nedrustningsstrategi.
  • Arbeide for at Norge jobber for et internasjonalt forbud mot atomvåpen og avskaffelse av biologiske og kjemiske våpen, og signerer og ratifiserer det internasjonale forbudet mot atomvåpen.

Tidspunktet kunne ikke vært mer passende. De siste månedene har atomvåpen blitt normalisert, oftere og oftere hører vi snakk om "små" atomvåpen og bruk av atomvåpen som en reell mulighet for å skape en militær gevinst.

Atomvåpen er verdens verste masseødeleggelsesvåpen. Enhver bruk vil skape katastrofale humanitære konsekvenser.

Tusen takk til LO og spesielt til de LO-forbundene som er partner i ICAN Norge og som driver en utrettelige kamp for å gjøre atomvåpen til historie.

Kampen mot atomvåpen fortsetter. Støtt vårt arbeid her.

 

 

 

Å forby og avskaffe atomvåpen klarer vi bare sammen. Det er du, jeg og vi som skaper den verden vi vil være en del av. Sammen kan vi skape en verden fri for atomvåpen!

Tuva Widskjold, koordinator ICAN Norge