Flertallet av norske partier vil at Norge skal ratifisere FNs atomvåpenforbud

7. mai 2021

Flertallet av norske partier vil at Norge skal ratifisere FNs atomvåpenforbud

Kjære alle ICAN-venner,

Det har vært en spennende vår for arbeidet mot atomvåpen. Støtten til FNs atomåpenforbud blir stadig større. Flertallet av partiene på stortinget; KrF, Venstre, SV, R og MDG, har vedtatt krystallklar støtte til norsk ratifisering av FNs atomvåpenforbud på sine landsmøter. Arbeiderpartiet har vedtatt at norsk signering av forbudet bør være et mål. Senterpartiet, Høyre og FrP har enda ikke avholdt sine landsmøter. Les hva partiene har vedtatt og hvordan du kan bidra til at Norge slutter seg til FNs atomvåpenforbud.


Nå kan det bli flertall på Stortinget for norsk tilslutning

4. til. 6. juni avholder Senterpartiet sitt landsmøte. SPs støtte til FNs atomvåpenforbud er svært viktig dersom vi får et regjeringsskifte etter valget. Bli med i debatten i sosiale medier og vis at vi er mange som håper SP går inn for norsk tilslutning. Bruk emneknaggene: #splm21 og #atomvåpenforbud

Dato for det første statspartsmøte bestemt

Det første statspartsmøte til FNs atomvåpenforbud er planlagt 12. til 14. januar 2022 i Wien i Østerrike. Møtet organiseres av FN og skal ledes av den østerrikske diplomaten Alexander Kmentt. På møtet skal de diskutere hvordan avtalen best implementeres, sette en tidsfrist for avskaffelse av atomvåpen for atomvåpenstater som slutter seg til forbudet og måle traktatens fremgang mot målet.

 

 

Takk for at du er med.

Å forby og avskaffe atomvåpen klarer vi bare sammen. Det er du, jeg og vi som skaper den verden vi vil være en del av. Sammen kan vi skape en verden fri for atomvåpen!

Tuva Widskjold, koordinator ICAN Norge