Ditt engasjement er viktig!

4. juni 2020

 Ditt engasjement er viktig!

Kjære alle ICAN-venner, 

Ditt engasjement er viktigere enn noensinne. Verden ser annerledes ut i dag enn bare for noen uker siden. Det er et uoversiktlig landskap som går oss i møte globalt. Atomvåpenstatene ruster opp, kontrollavtaler faller og Trump-administrasjonen diskuterer mulige prøvesprengninger - 28 år etter forrige gang USA prøvesprengte med atomvåpen.

Desto viktigere er det å heve terskelen for bruk av atomvåpen. Til det trenger vi DIN hjelp. Snakk om de humanitære konsekvensene av atomvåpen, skriv om de humanitære konsekvensene av atomvåpen og spør hva våre folkevalgte gjør for å sørge for at disse våpnene aldri brukes igjen

 

Ås og Drammen med i ICAN Cities Appeal 

Det er fantastisk å se at flere og flere kommuner blir med i ICAN Cities Appeal. 19. mai vedtok Ås kommune støtte til appellen og 26. mai gjorde Drammen det samme. Gratulerer til Ås og Drammen med folkevalgte som tar atomvåpentrusselen på alvor. Er din kommune med i det globale oppropet? Finn ut hvilke kommuner som er med og hva du kan gjøre.

 

743 milliarder kastes bort på atomvåpen

Det er summen atomvåpenstatene brukte på sine over 13.000 atomvåpen i fjor, en økning på over 71 milliarder fra 2018. Det er på høy tid at pengene heller investeres i noe som gir oss trygghet, helse, utdanning og grønne jobber. Les mer om de sjokkerende tallene i rapporten fra ICAN

 

Bare 13 ratifikasjoner før forbudet trer i kraft

19. mai ratifiserte Belize FNs atomvåpenforbud. Med det har 37 stater ratifisert forbudet og det mangler bare 13 ratifikasjoner før forbudet trer i kraft. Norge har verken signert eller ratifisert forbudet. Les mer om hva du kan gjøre for å bidra til at Norge tar et tydelige standpunkt for en verden fri for atomvåpen.

 

Bli med på Hiroshima-ICAN Acedemy 2020 

Er du 25 år eller yngre og ønsker å lære mer om atomvåpenspørsmål fra noen av verdens eksperter og ledere innen for nedrustning? Søk om plass på Hiroshima-ICAN Acedemy 2020Søknadsfrist fredag 26. juni.

 

HVA SKJER FRAMOVER 

15. juni inviterer Nei til Atomvåpen og Norges Fredslag til digitalt webinar "Nuclear Weapons Testing: Consequenses and Risks"

3. - 9 august arrangeres det både digitalt og fysisk arrangementer i hele Norge for å markere at det er 75 år siden atombomber ble brukt mot Hiroshima og Nagasaki. Følg med på facebook og i neste nyhetsbrev for mer informasjon. 

 

 

Takk for at du er med.

Det er du, jeg og vi som skaper den verden vi vil være en del av. Sammen kan vi skape en verden fri for atomvåpen! 

Ta vare på deg selv og andre!  

Tuva Widskjold, koordinator ICAN Norge