Bli med å markere Hiroshimadagen 6. august!

30. juli 2020

 Bli med å markere Hiroshimadagen 6. august!

Kjære alle ICAN-venner, 

6. august står vi sammen med de som overlevde de forferdelige atomvåpenangrepene mot Hiroshima og Nagasaki i deres kamp for at ingen noen gang skal måtte oppleve det de opplevde. Vi minnes ofrene med handling, og krever at Norge slutter seg til FNs atomvåpenforbud.

Bli med på den digitale markeringen torsdag 6. august kl. 19:45. Hold av tidspunktet og sjekk ut arrangementet. Markeringen sendes også på NRK. 

1. til 9. august holdes det markeringer flere steder i landet

Hibakusha - de som overlevde 

Hibakusha, som betyr bombet menneske på japansk, er en betegnelse som brukes på de som overlevde atombombeangrepne mot Hiroshima og Nagasaki. 

Les deres historier og vis din støtte til de som overlevde

10 ratifikasjoner før forbudet trer i kraft!

7. juli ratifiserte Fiji FNs atomvåpenforbud, og 15. juli ratifiserte Botswana. Med det har 40 stater ratifisert forbudet og det mangler bare 10 ratifikasjoner før forbudet trer i kraft.

Norge har verken signert eller ratifisert forbudet. Les mer om hva du kan gjøre for å bidra til at Norge tar et tydelige standpunkt for en verden fri for atomvåpen.

 

HVA SKJER FRAMOVER 

1. august kl. 13:00 - 14:00 arrangerer Deichman Bjørvika og Nei til Atomvåpen origamiverksted: Vi bretter fredsduer og traner

3. august kl. 13:00 - 14:00 arrangerer Deichman Bjørvika og Nei til Atomvåpen origamiverksted: Vi bretter fredsduer og traner

3. - 9. august arrangerer Nei til Atomvåpen temauke i forbindelse med at det er 75 år siden atombomber ble brukt mot Hiroshima og Nagasaki. 

4. august kl. 12:00 - 13:00 arrangerer Deichman Bjørvika og Nei til Atomvåpen foredraget 75 år med atomtrussel - Hvor står vi i dag?

6. august markeres tidspunktet atombomben ble sluppet over Hiroshima kl. 08:15 på Deichman Bjørvika i Oslo.  

6. august holdes det Morgengudstjeneste i Oslo domkirke kl. 08:15 - 09:15.

6. august kl. 12:30 - 15:30 arrangerer Deichman Holmlia tur til Hvervenbukta og fredsseremoni.(Husk påmelding) 

6. august kl. 16:00 arrangerer Nei til Atomvåpen Vestfold markeringen Aldri mer Hiroshima i Badeparken i Larvik.

6. august kl. 19:00 arrangeres det lanternemarkering på Farmandstorget i Tønsberg.

6. august kl. 19:45 arrangerer Internasjonal kvinneliga for fred og frihet, avdeling Hedmark og Oppland, Nei til Atomvåpen Hamar/Stange og Natur og Ungdom  markering i Hamar Teater Kolgen.

6. august kl. 19:45 arrangerer en rekke organisasjoner en felles digital markering for å minnes ofrene etter angrepene mot Hiroshima og Nagasaki, og for å kreve at Norge ratifiserer FNs atomvåpenforbud. Markeringen sendes via Koroneserien og på NRK.

6. august kl. 21:00 - 22:00 arrangerer Fredsbevegelsen på Nesodden lysmarkering på Helviktangen.

6. august kl. 21:00 - 23:00 arrangerer Nei til Atomvåpen Ås lanternemarkering ved Andedammen ved NMBU.

6. august kl. 21:00 - 00:00 arrangerer Nei til Atomvåpen Oslo og ICAN Norge lanternemarkering i Spikersuppa.

8. august kl. 13:00 - 14:00 arrangerer Deichman Bjørvika og Nei til Atomvåpen Origamiverksted: vi bretter fredsduer og traner.

9. august arrangerer Røde Kors og Røde Kors Ungdom debatt mellom ungdomspartiene "Atomvåpenpolitikk i endring: betryggende eller skremmende?"

 

 

 

Takk for at du er med.

Det er du, jeg og vi som skaper den verden vi vil være en del av. Sammen kan vi skape en verden fri for atomvåpen! 

Riktig god sommer!   

Tuva Widskjold, koordinator ICAN Norge