Atomvåpen eller Helsevesen - Prioriteringer for en Tryggere Verden

21. juni 2021

Atomvåpen eller Helsevesen
Prioriteringer for en Tryggere Verden

 

Kjære alle ICAN-venner,

Visste du at atomvåpenstatene i 2020 brukte over 624 milliarder på atomvåpen? Det er sjokkerende at de 9 atomvåpenstatene midt i en pandemi kaster bort ressurser på et masseødeleggelsesvåpen i stedet for å styrke helsevesenet og bekjempe pandemien. Les mer om de sjokkerende tallene i ICAN sin nye rapport.


 

Krystallklart fra Senterpartiet

Senterpartiet har vedtatt at de vil at "Norge skal signere og ratifisere FN-traktaten som forbyr atomvåpen, og jobbe for at flere land gjør det samme."

Dermed har 7 av 9 partier et mål om at Norge skal slutte seg til FNs atomvåpenforbud.

Stor støtte til FNs atomvåpenforbud blant NATOs medlemsland

Må NATOs medlemmer bare akseptere atomvåpen som en del av sin politikk? Nei, selvfølgelig ikke! Les mer om hvorfor medlemsland i NATO kan og bør lytte til folket og slutte seg til FNs atomvåpenforbud i rapporten ICAN lanserte i forbindelse med NATO-toppmøtet forrige uke.

 


Bli med å markere Hioroshimadagen 2021

6. august markerer vi at det er 76 år siden USA brukte atomvåpen mot Hiroshima. 3 dager senere led befolkningen i Nagasaki samme skjebne. Vi står sammen med de overlevende og krever at ingen noen gang skal måtte oppleve det de opplevde. Norge må slutte seg til FNs atomvåpenforbud.

Takk for at du er med.

Å forby og avskaffe atomvåpen klarer vi bare sammen. Det er du, jeg og vi som skaper den verden vi vil være en del av. Sammen kan vi skape en verden fri for atomvåpen!

Tuva Widskjold, koordinator ICAN Norge