Slik kan vi sikre en forsvarlig atomvåpenpolitikk

10. mars 2021

Slik kan vi sikre en forsvarlig
atomvåpenpolitikk

Kjære alle ICAN-venner,

2021 er et viktig år for norsk atomvåpenpolitikk. I vår bestemmer alle de politiske partiene hva de skal jobbe for de neste fire årene, og i september er det stortingsvalg!

Tre enkle handlinger du kan gjøre for at Norge skal slutte seg til FNs atomvåpenforbud:

1. Kontakt en politiker
Kommune- og fylkespartier sender sine representanter til landsmøtene, der
de politiske plattformene skal vedtas. Er du selv aktiv i et politisk parti, eller kjenner du noen som er det? Nå er tidspunktet for å ta den ekstra telefonen eller sende den ekstra meldingen. Sett deg et mål om å kontakte minst to personer før påske. Med dette argumentasjonsarket blir du raskt en ekspert på saken.

2. Løft ICAN Cities Appeal i din kommune
De katastrofale humanitære og miljømessige konsekvensene av atomvåpen utspiller seg ikke på et abstrakt sted, men et sted der mennesker bor og lever. Det kan være i en norsk kommune. ICAN Cities Appeal er et globalt opprop der kommuner og lokalsamfunn viser sin støtte til FNs forbud mot atomvåpen og ber regjeringen ta Norge inn i forbudet. Gjennom ICAN Cities Appeal kan du som innbygger bidra til en verden fri for atomvåpen. Er din kommune med?

3. Delta i debatten
4 av 5, og flertallet av velgerne i alle partier, ønsker at Norge skal slutte seg til FNs atomvåpenforbud. Å støtte forbudet er en vinnersak for alle partier! Ved å delta i debatten kan vi vise at vi er mange. Skriv til lokalavisa, løft saken i fora der du er aktiv og bruk sosiale medier.

Takk for at du er med.

Å forby og avskaffe atomvåpen klarer vi bare sammen.
Det er du, jeg og vi som skaper den verden vi vil være en del av. Sammen kan vi skape en verden fri for atomvåpen!

Tuva Widskjold,
koordinator ICAN Norge