Parlamentarikere møttes til konferanse om FNs atomvåpenforbud

14. mars 2023

Parlamentarikere møttes til konferanse om
FNs atomvåpenforbud

Kjære ICAN-venner,

Fredag 10. mars deltok 17 parlamentarikere fra 9 europeiske land på Sosialistisk Venstreparti, Venstre, Kristelig Folkeparti og ICAN sin konferanse på Stortinget om kjernefysisk nedrustning og FNs atomvåpenforbud.

Parlamentarikere spiller en avgjørende rolle i arbeidet for kjernefysisk nedrustning og har en nøkkelposisjon i arbeidet for å fremme FNs atomvåpenforbud i alle land, og spesielt i land som ennå ikke har sluttet seg til, eller som aktivt motsetter seg forbudet. Les sammendrag fra konferansen.

Bilde: Panelsamtale mellom europeiske ungdomspartier om hvordan jobbe for FNs atomvåpenforbud på tvers av landegrenser.

9. og 10. mars fylte vi Sentralens lokaler med over 230 representanter fra sivilsamfunn, journalister, parlamentarikere, diplomater, studenter, akademikere, religiøse ledere, leger og representanter fra berørte samfunn til ICAN Act On It Forum.

Les mer om ICAN Act On It Forum og se bildene fra forumet på ICAN Norges Flickr-konto.

Atomvåpenmedskyldige stater som Norge har ikke egne atomvåpen, men muliggjør og gjenskaper dagens farlige situasjon ved å late som de er for kjernefysisk nedrustning, samtidig som de aktivt støtter og legitimerer atomvåpen i sin nasjonale sikkerhetspolitikk.

Vi jobber for å endre Norges utdaterte posisjon.

 

   

Å forby og avskaffe atomvåpen klarer vi bare sammen. Det er du, jeg og vi som skaper den verden vi vil være en del av. Sammen kan vi skape en verden fri for atomvåpen!

Tuva Widskjold, koordinator ICAN Norge