En ny normal uten atomvåpen!

4. mai 2020

En ny normal uten atomvåpen!

 

Kjære alle ICAN-venner, 

Koronapandemien har endret livene våre. Sammen kan vi sørge for at vi ikke går tilbake til en situasjon der vi lever under den konstante eksistensielle trusselen fra atomvåpen, men i stedet en verden der ressursene investeres i reell trygghet for mennesker og miljø. 

Følg ICAN Norge på facebook og instagram for oppdateringer på atomvåpensaken og hvordan vi sammen kan stigmatisere og avskaffe verdens verste masseødeleggelsesvåpen.

Flere kommuner tar atomvåpentrusselen på alvor 

Gratulerer til kommunestyret i Malvik som er blitt med i ICAN Cities Appeal. Flere og flere kommuner tar atomvåpentrusselen på alvor og ber regjeringen støtte FNs atomvåpenforbud. Er din kommune med i det globale oppropet? Finn ut hvilke kommuner som er med og hva du kan gjøre.

Den umulige beredskapssituasjonen

I en tid der vårt samfunns beredskap virkelig settes på prøve, peker leger verden over på behovet for å unngå en katastrofe det er umulig å forberede seg på, nemlig bruk av atomvåpen. Les mer hos ICAN Norges partnerorganisasjon Norske leger mot atomvåpen.

På tide å prioritere 

Verden over mangler sykehus og helsetjenesten både smittevernutstyr, medisiner og medisinsk personell til å møte koronapandemien. Mens helsetjenesten mangler midler puttes milliarder inn i modernisering, utvikling og produksjon av atomvåpen. Les de sjokkerende tallene på ICAN internasjonalt sine nettsider.

Ikkespredninsgavtalen 

I disse dager skulle tilsynskonferansen for ikkespredningsavtalen gått av stabelen i FNs hovedkvarter i New York. Konferansen er av naturlige årsaker utsatt. ICAN Norge mener Norge må bruke den ekstra tiden til å jobbe for at den kommende tilsynskonferansen anerkjenner de humanitære konsekvensene.

 

 

 

Takk for at du er med.

Det er du, jeg og vi som skaper den verden vi vil være en del av. Sammen kan vi skape en verden fri for atomvåpen! 

Ta vare på deg selv og andre!  

Tuva Widskjold, koordinator ICAN Norge