Bli med å markere at FNs atomvåpenforbud trer i kraft 22. januar

9. desember 2020

Bli med å markere at FNs atomvåpenforbud trer i kraft 22. januar

 

Kjære alle ICAN-venner,

22. januar trer FNs atomvåpenforbud i kraft og atomvåpen blir forbudt etter internasjonal lov. Det er en stor seier for alle som ønsker en verden fri for atomvåpen!

Men Norge stikker hodet i sanden.

Norge har verken signert eller ratifisert atomvåpenforbudet. I stedet for å delta i den internasjonale dugnaden for å stigmatisere, forby og avskaffe disse masseødeleggelsesvåpnene, skjermer vi atomvåpenstatene for press om nedrustning.

Det er på tide at Norge løfter hodet opp av sanden og forholder seg til realitetene: Å true andre land med bruk av atomvåpen bidrar ikke til vår sikkerhet. Derimot utgjør disse våpnene en stor risiko. Så lenge atomvåpen finnes er det fare for at de blir brukt. Konsekvensene vil være katastrofale.

Bli med å markere ikrafttredelsen!

22. januar skal vi feire at atomvåpen blir forbudt etter internasjonal lov. Samtidig skal vi si tydelig ifra om at Norge må ratifisere FNs atomvåpenforbud.

Her finner du ideer til hvordan du kan være med å markere dagen og her finner du oversikt over markeringer i Norge.

Takk for at du er med.

Å forby og avskaffe atomvåpen klarer vi bare sammen. Det er du, jeg og vi som skaper den verden vi vil være en del av. Sammen kan vi skape en verden fri for atomvåpen!

Tuva Widskjold, koordinator ICAN Norge